Szolgáltatások

Kerttervezés

A szép kert általában nem a véletlen műve, hanem a gondos tervezés és szakszerű kivitelezés eredménye. Több mint részegységek (gyeptégla, tavacska, sziklakert, öntözőrendszer stb.) összessége: hangulatos, a házzal és a környezettel harmonizáló egész kell, hogy legyen.
Az építés stádiumai - tervezés, majd kivitelezés lépésről lépésre:

 • Állapotfelmérés
  A telek alaprajza alapján helyszínrajzot készítünk, melyen feltüntetjük a ház, szilárd térburkolatok és melléképületek körvonalait. Ez lesz a kertterv és a kertépítés alapja.
 • Kívánságlista a tervezés előtt
  A kerttervezés előtt számba vesszük az Ön kívánságait: mit, és hova szeretne? Igyekszünk mindent a meglévő adottságokhoz igazítani.
 • Kerttervezés
  A már meglévő helyzetelemzés, illetve helyszínrajz alapján előzetes kerttervet dolgozunk ki. Ennek során feltüntetjük a különböző felhasználási célra szánt területeket (pihenő, rózsalugas, tó, sziklakert, játszótér stb.) és az őket összekötő utakat. A tervezés során kialakul a kert stílusa.
 • Felületek felosztása, téralakítás
  A tervezés fontos része a kerti utak vonalvezetésének, térburkolatok anyagának végleges meghatározása is. Majd jöhet a harmadik dimenzió kialakítása: a téralakítás. A kerttervezés során a térhatás megteremtését a sövények, és nagyobb fák meghatározásával érhetjük el.
 • Növények kiválasztása, elhelyezése
  A tervezés fázisában meghatározzuk, milyen növények kerüljenek az udvar egyes részeibe. A már meglévő növényzet figyelembe vételével megtervezzük a szoliter- és vezérnövényeket. Ezek tulajdonságai határozzák majd meg a kert jellegét. Ezek után kiválasztjuk a töltő- és kísérőnövényeket is.